.62 days to go.

Assalamualaikum.

Dear readers, ape kabar? lama dah saya tak cakap-cakap dalam blog nie. tak terusik pun. Ya Allah, maap le wahai myblog. Memang takda masa nak update. Nak cerita pun tak sempat nak menaip.. boleh bercerita dalam hati je apa yang di rasa dan apa yang berlaku.Alhamdulillah, kandungan hampir mencecah 8 bulan. Kejap je rasanya. Dalam tempoh dan perjalanan sebagai bakal seorang ibu.. macam-macam ragam. Kadang-kadang rasa macam tu, kadang-kadang rasa macam nie. Tak tahu rasa macam mana lagi. hehe.

Alhamdulillah, segala yang saya tempuhi bersama baby dalam kandungan ini menjadikan saya lebih kuat dan sabar dengan setiap yang berlaku. Cuma tang emosi memang kena cukup-cukup jaga dan sabar. Nak-nak time penat. Kesian suami. hehe. Maaf ye abang. :)  Masa Preggy nie memang kuat makan.. makannnnnn aje. tengah malam pun cari makanan. Macam makanan tu sebati dengan diri nie. Kalau dulu sebelum preggy, tengok makanan pun alah... gitu-gitu je. Tak teruja macam sekarang. hehe. But kebelakangan nie, makan kuat gak, tapi tak ley ikut kan sangat ..sebab selalu mengah. seee... makan pun mengah. aiyoo. perut dah tepu.. kang mengeras pulak baby dalam perut nie. Masa 29 minggu ritu, chekup kat KK , berat naik 2kg dalam maasa 2 minggu..mendadak naik. Yelah..tengah selera makan..dan2 je doc suh minum air gula utk appoinment akan datang. sabo je la..



Ya Allah.. hanya Allah shj yg tahu rasa dia camne.. dgn perut kosong x mam ape2.. sebaik x pengsan.. kne minum nie pun sbb berat nek mendadak dlm masa 2weeks.... MGTT in progress.. harap2 xda penyakit pape time preggy nie.. Amin..

Balik dari KK, terus balik umah cari makanan. lapooorrr bangatt! huhu. Sekarang nie  2 minggu sekali je kena g chekup. Dah 31 weeks still hb rendah..ntah la..dah tak tahu macam mana nak naikkan hb nie..risau gak dengan baby. Tapi nak tak nak kena gak usaha naikkan hb. Makan ubat naik kan darah merah bia sampai normal. risau kena cucuk plak.mau effect die sakit sampai dah bersalin nanti.  (~_^)

Time 30 weeks, g kinik ikhwan ,puncak alam, excited nak g scan 4D untuk baby. Baby cute sangat.. tapi baby pemalu sangat.. asyik nyorok muka je..kaki naik atas dahi la.. tangan atas dahi la..banyak fikir ke aanak aku nie.. hehe.. baby tunjuk muka  pun sekejap je, sebab mungkin nak surprise kat mama ngan papa yeee ... hehe. bila tengok tang kat bawah tu pun kepit-kepit malu  tak nak tunjuk..tapi mama nampak dah cikit-cikit. dah 3 doc cakap jantina yang sama. besttnya.. :) pastu doc kate die pun tak puas hati sebab scan je baby memang tak nak tunjuk muka sepenuhnya. so doc decide suh datang 2minggu lagi. tengok-tengok baby still macam yang sama je...malumalu.. yang ketaranya jari-jari tangan die tutp mulut...sah memang pemalu anak aku nie. hehehe.  seronok bila tengok doc dah print out gambar baby yang kite tengok nie la yang paling jelas.. dan selebihnyee copy kat cd. malangnye... doc bg cd kosong lak... tertukar agaknye... huhu..amek minggu depan je la.. tak dapat nak tunjuk kat sini. 


Tak sabar menunggu kelahiran insan yang baru dalam kehidupan kami.


Sekarang nie, saya sedang menghabiskan masa-masa praktikalku di pejabat agama islam daerah kuala selangor. tinggal 2 minggu lagi. Kejap je rasa. baru dapat rasa suasana bekerja pejabat sebenarnya. tapi penat gak eh.. lagi-lagi saya yang preggy nie. memang kena banyak rest.  Badan pun dah bertambah berat, nak solat pun agak-agaknye tak lama lagi kena solat duduk.. memang kaki selalu kejang. sakit belakang, pinggang. Ya Allah...hanya Allah sahaja yang tahu. Moga Allah menghapuskan segala dosa-dosaku yang terdahulu. Amin Ya Rabb. 

Agak panjang entry kali nie.. hehe. Sekali kuar idea.. banyak la... hehe... ok doakan saya dan baby ye. moga dia sihat dan cukup 9 bulan dan dah matang untuk lahir kedunia..  Amin. 




Comments

Popular posts from this blog

Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab Dan Bersalam?

Pentingnya FOLIC ACID Sebelum Dan Semasa Hamil

Tidur Sunnah Rasulullah