Posts

Showing posts from December, 2010

.A New Day Has Come.

Image
A new day,
I was waiting for so long
For a miracle to come
Everyone told me to be strong
Hold on and don’t shed a tear

Through the darkness and good times
I knew I’d make it through
And the world thought I had it all
But I was waiting for you

Now

I see a light in the sky
Oh, it’s almost blinding me
I can’t believe
I’ve been touched by an angel with love

Let the rain come down and wash away my tears
Let it fill my soul and drown my fears
Let it shatter the walls for a new sun

Where it was dark now there’s light
Where there was pain now there’s joy
Where there was weakness, I found my strength.


Alhamdulillah, Thank You Allah :)

.Terus Melangkah Gagah, Biar Apa Pun Terjadi.

Assalamualaikum.

Baru berkesempatan update belog. Alhamdulillah, semuanya baik-baik. Dalam perjalanan mencari ilmu Allah, mesti banyak kepayahan dan kesulitan, adat belajar, tidak semuanya mudah kan. Sama juga dengan kehidupan kita, sometimes kita berada di atas, sometimes kita berada dibawah. Simple pepatah orang kata, usaha tangga kejayaan. Dan sekarang saya sedang berusaha. Usaha mencari ilmu dengan sebaik-baiknya, mencari sekadar yang termampu. InsyaAllah..semuanya dengan izin Allah, selagi hayat dikandung badan.

Saya lah yang menentukan cara hidup saya dengan usaha. Usaha belajar, usaha dengan kehidupan. InsyaAllah..dengan hadirnya insan-insan yang amat saya sayangi..moga bertambah-tambah semangat saya. :)

Di Kuis sekarang sibuk dengan minggu mid term, tak lama lagi final exam dan bulan Feb tahun depan. Macam sedia tak sedia je. Motivasi buat diri : Tiada perkara yang mustahil yang tidak dapat dilakukan. Yang penting semangat, usaha yang berterusan, ada jati diri supaya dapat mena…