Posts

Showing posts from November, 2011

Apakah Gaya Tidur Anda?

Image
Assalamualaikum.
Dear readers, Nampak tak gambar kat atas nie.. macam-macam gaya manusia tidur kan. nak tahu jugak kamu orangnye cara tido macam mana. hehe. kalau saya, saya pilih 6, 7, 10. ANDA PULA BAGAIMANA? cer sharing. :D

ok. sekian.

Alhamdulillah

Image
Assalamualaikum. Dear readers,
Alhamdulillah, 8hb November 2011,  dah mula log in untuk hostel dan esoknya dah mula semester baru. Syukur, diberi kesempatan untuk meneruskan semester 5. Untuk keputusan exam, setinggi2 syukur kehadrat Illahi, lulus dengan sempurna. =) Terima kasih pada kedua orang tua saya yang banyak memberi sokongan dan sentiasa mendoakan saya. Tak lupa juga pada insan tersayang serta sahabat-sahabat seperjuangan saya. yang tak jemu-jemu beri semangat dan selalu buat saya HAPPY! ^___^
Semester baru, environment baru (hostel bertukar) membuatkan hidup saya betul-betul berubah. Mungkin saya perlu banyak bersabar dan kena pandai sesuaikan diri dengan semuanyeee..Boleh ke?  =) Saya harap semester kali ini, saya lebih fokus. fokus.dan fokus. Even ada sikit-sikit kena buat preparation, pandai-pandailah ye cik Ila. hehe.
Terkadang aku ingin MENGINTIP takdirku agar hidupku lebih TERENCANA. Tapi aku SEDAR, Allah menyimpan TAKDIR untuk KEJUTAN buat diriku... kalau Allah sudah t…

Apabila Membuat Keputusan

Image
========================
.Assalamualaikum. ========================
Kenapa ALLAH kurniakan kita AKAL & HATI? Kenapa bukan ALLAH cipta kita hanya AKAL atau hanya HATI? Akal untuk berfikir. Hati  untuk perasaan. Kita selalu buat keputusan guna AKAL sahaja, tak pun guna HATI sahaja. Tak salah kalau kita gabungkan AKAL dan HATI untuk buat keputusan. AKAL untuk berfikir tentang keputusan kita & HATI untuk merasa sama ada betul atau tidak keputusan itu. seterusnya? serahkan kepada ALLAH untuk menentukan keputusan itu betul atau tidak. InsyaALLAH.
Mood:(Happy)Alhamdulillah, dah siap 1 persatu persiapan untuk hari perkahwinan nanti. Moga yang seterusnya dipermudahkan.