Pregnancy Symptom That I had And Having # 1



salam.

Alhamdulillah, hari nie genap  usia kandungan dah 8 minggu. Thanks to Allah. :) I've a great journey with my baby. Nampaknya dah stat mabuk dan mual-mual. Get ready Nailah. plastik sentiasa di bawa dalam beg utk ke kelas.. bila2 masa je.hehe. Tapi setiap orang berlainan alahan dia. Macam saya, perut kena sentiasa isi.. boleh dikatakan setiap setengah jam mesti nak makan.. kalau tak makan, stat pening dan akan muntah. Boleh imagine tak macam mana? bertambahlah berat badan camnie. Adakah baby boy?? hehe. sbb bak kata ummie saya, kalau makan banyak nie baby boy. Tapi tak kesah la mana2 pun, girl or boy, janji baby lahir dengan selamat dan sempurna. Ameen Ya Rabb. Yang penting bila pening sentiasa kena bau bam angin tu.. adala rasa kurang sikit.

Masa awal pregnancy saya tak mabuk sgt. Cuma loya plus penat yang teramat plus kemalasan yang terlampau. So tu consider one scope of symptomlah. kalau dalam klas tu bila nek tangga memang heart beat,   pinggang sure sakit sbb duduk lama sangat, klas pun 2-3 jam punye. Hopefully, diberi kekuatan, ketabahan, dan kesabaran. Ameen :)

Setakat nie makan memang banyak, tp saya memang takleh tengok dan makan kerang.. saya dah cuba dah utk tambahkan darah saya yang kurang nie.. tp memang tak boleh, dan akan terkeluar balik.. euuww. bau susu pekat F&N pun tak boleh.. semua jadi busuk dan bau2 masakan2 sangat pun tak ley. so how? tell me? ngeee~ 

Masa 6 minggu tu ada scan perut, Alhamdulillah, happy nye... tengok baby kecik je. lupa plak nak snap gambar. sebab over excited!

Next Week ade 2 appoinment kat klinik.. mesti kena cucuk lg. :(


Congratulations!
Your Due Date Is Wednesday, July 31, 2013

Your conception date was most likely Wednesday, November 07, 2012
You are in Week 8 of your pregnancy Why is this?
Your Second Trimester will begin 1/30/2013
And your Third Trimester will begin 5/1/2013
56 days down, 224 to go!
The above information is based on a LMP date of 10/24/2012
and a 28 day cycle - Use a different due date

Fun Due Date Facts

  • Zodiac Sign: Leo
  • Birthstone: Ruby
  • Birth Flower: Larkspur or Water_Lily
  • Chinese Zodiac: The Black Water Snake
  • Half Birthday: January 29
  • This time next year your baby will be 20 Weeks Old!
  • Babies born on 7/31/2013 will start kindergarten in 2018, be old enough to drive a car in 2029, finish high school in 2031, and will graduate from college with the class of 2035, give or take a year. Can you imagine?








Comments

  1. Thaniah..
    Semoga menjaga aurat, akhlak, banyakkan membaca alquran dan terjemahannya selalu semasa mengandung, elakkan kan maksiat, mengumpat :)
    semoga dikurniakan anak yang soleh/solehah. Positive selalu ya mummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terime kasih... atas nasihat...InsyaAllah... sedang berusaha menjadi mummy yg baik... tq ye... :)

      Delete
  2. nailah,,seronoknya tgok nailah.mesti best an..nailah dpt rasa ade nyawaa dlm perut..hihi,,ape2 pon,,nailah jg diri baik2 okey..xsabo nk jd auntie ckin..hih..jg diri bebaik okey..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... nikmat Allah beri. :) tu la ckin... ada 2 nyawa.. kadang2 risau gak..sbb kurg sht.. harap2 bby sht, sempurna dan selamat.. mama die je kne kuat..huhu... doakan ye ckin.. :) bby pun x sabar nak jumpe auntie ckin cadburyy !! hee

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab Dan Bersalam?

Pentingnya FOLIC ACID Sebelum Dan Semasa Hamil

Tidur Sunnah Rasulullah