Menanti Detik Keindahan Bersamamu..


Assalamualaykum.

 Dear readers, hopefully anda berada dalam keadaan sihat walfiat. Now, cuaca pun tak berapa nak baik, petang je musti hujan. Actually, entry kali nie nak cerita yang happy-happy je. But ini memang betul-betul super duper good news. hehe. Opss, nanti dulu, before that kena cerita dulu dari awal. 

Alhamdulillah, dah 7 bulan usia perkahwinan saya dan suami. Syukur dikurniakan suami sebaik dia. Dan tak lama lagipun saya akan menghabiskan study dalam 4 bulan lebih lg..InsyaAllah.

.
.
.
.
.
.
.
.
.


Alhamdulillah, Alhamdulillah.... Allah telah memakbulkan salah satu doa kami dan Allah kurniakan kandungan pertama kami. :)



Sesungguhnya perancangan Allah itu Maha Hebat, Terima kasih Allah atas rezeki dan nikmat yang Kau berikan. Memang tepat pada masanya. Allah Maha mengetahui. :) Yeeeaaayy... hanif dan ila junior is coming to the world!!! Macam mana la rupe baby nie kan. Before this, kami tak la mengharap cepat atau lambat tp we still praying. Syukur rezeki. Sometimes, Allah dont say NO, But Allah says NOT YET because He has a greater plans for each and everyone of us. Now, almost 6 Weeks. And before baby nie lahir, mama and papa die kena jaga diri, jaga kesihatan, buat baik, ngaji selalu. :=) 

Actually, before tahu saya preggy dah 4 weeks dah masa tu. Macam perasaan dan macam2 kejadian masa nak tahu preggy ke tak. Sabo je la.. tp still amek keputusan utk wat test UPT..  bukan ape..amek langkah berjaga-jaga..sebab saya suke buat keje berat2.. risau nnti kalau tanpa sedar.

 2:3 = 3-4 weeks 


Alhamdulillah, I'm pregnant.happy sgt time tu. sujud syukur! :) suami pun excited sangat2.. nampak juga air mata dikelopak matanya.. huhu.. tapi i'm not very sure sbb mesti nak kepastian dari doctor. Tghri tu jugak g klinik cek, but the result sungguh mengecewakan... still double line tapi kabur-kabur lagi, benda tu still positif tapi masih awal lg nk detect, cuma doc blum nak sah kan lg. Doc kate mgkin kencing kotor.. Aduyaaii, rasa tak tenang lg, tp saya yakin dengan test digital yg mula2 saya test tu sbb test tu mmg 99% accurate. Takpe saboo lg.  dan selang beberapa hari tu memang dah tak tahan dah sakit kepala dan sakit2 yg rasa...lg2 dah nak hampir sminggu x dtg bln.. ajak gak hubby g klinik kerajaan . and the result is POSITIVE.


Alhamdulillah


 haah...lega rasanya. Ingat nak pengesahan dari doc je..rupenye2 trus g buat buku. Amek darah..nak cek kesihatan Ibu. wow..x sangka mama to be... hee.. pastu jumpe doc lak.. doc kate saya kurang oksigen dalam darah. saya 7.7 sepatutnya 11. Memang truk dah nie.  Ya Allah.. risau dah nie..cian baby. 12 dec ade appoiment lg ngan doc, sbb nak cek balik darah. tapi saya rasa macam x betul  je nurse tu cek ..sebab saya rasa macam ok je.. adeh.. Start dari tu..tu dia dah beli susu Anmum, makan kerang banyak2, semua makanan yang berkhasiat utk diri dan baby nie. Alhamdulillah, selera makin bertambah.. dan stakat nie tak mabuk lg, hopefully, kesihatan ok dan mg dipermudahkan mama dan baby g kelas. hehe.

tak sabar rasanya menanti detik-detik indah bersamamu sayang...   



Thank you sudi baca ye... sayu tgk video nie.. 


Note: tengah berusaha makan makanan yg tambah darah.. kerang oh kerang!.... 



Comments

  1. semoga bahagia hidupmu sepanjang hayat dan dikurniakan anak yg soleh dan solehah...

    ReplyDelete
  2. syukur alhamdulillah.. semoga bahagia hidupmu dan dikurniakan dgn anak yg soleh dan solehah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amen Amen Amen Ya Rabb... syukran encik hafiz azman... :)

      Delete
  3. nai...tahniah darl! jage baby elok2 tau. semoga anak yg dilahirkan menjadi anak yg berguna pd agama bangsa dan ngara.wah, kemain tau.hik3 xsbr rasenye nk tggu baby ko lahir ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...Alhamdulillah... tq zaty...doakan mama nie ngan bby sht... dah stat mabuk nie...doakan mama kuat n tabah k...:) sabar tau...baby nie kluar akhir julai atau awal ogos tahun depan... nmpknye time puasa..huhu..

      Delete
  4. nailah..am i late 2 wish the gud news... hippi...congrats syg..jga kesihtn tauk...tuk baby tu...jgn tension2 syg...wahh xsabar rsanyer nk jmpa junior haniff/nailah..ameenn doa d makbulkan Allah s.w.t...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen.. tq akk doakan... :) Alhamdulillah...rezeki kali nie... :) sabar tau kak...baby nie sedang membesar... moga semuanya selamat dan sihat .Ameen.

      mana blog akk? lama cari xda pun... rindu nak baca kisah akk..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab Dan Bersalam?

Pentingnya FOLIC ACID Sebelum Dan Semasa Hamil

Tidur Sunnah Rasulullah