9/19/12

Why Perempuan Kena Wawen Dengan Engineer?


Assalamualaikum semua.. cer baca cer baca.. betul tak?? hehe. sape yang tahu tu diam je tau. copy dari blog kwn :D

Mengapa anda kaum perempuan perlu berkahwin dengan seorang Jurutera@Engineer berbanding graduan dari bidang Undang-Undang, Pentadbiran, Seni atau Perubatan? Disini terdapat 3 fakta kukuh yang menyokong pernyataan tersebut.


1-Kehidupan yang lebih terjamin

Seorang engineer bakal menyediakan kehidupan yang terjamin kepada anda.Pada umur 27 tahun, seorang jurutera mungkin sudah mempunyai pekerjaan yang terhormat, stabil dan mempunyai pendapatan yang tinggi untuk memiliki kereta , melabur, kehidupan yang selesa, berkahwin dan juga membeli sebuah rumah.



Manakala: 

-Lulusan undang-undang masih bekerja sebagai apprentice di firma-firma guaman
-Sebahagian lulusan pentadbiran baru sahaja gagal dalam rancangan perniagaan mereka yang pertama
-Lulusan seni masih mencari pekerjaan
-Lulusan sekolah perubatan masih menjadi doktor pelatih di hospital-hospital

2-Kegigihan yang tinggi

Seorang teman lelaki yang bergelar engineer akan memperuntukkan jumlah masa dan usaha yang tidak terjangkau banyaknya untuk memahami anda.(yela sangat) Ini kerana seorang engineer sangat bekerja keras untuk memahami pekerjaan mereka.Semestinya mereka akan berusaha keras untuk memahami diri anda juga seperti memahami pekerjaan mereka jika mereka percaya anda-adalah satu-satunya insan yang istimewa dalam hidup mereka.



Jika mereka tidak memahami diri anda pada mulanya, mereka akan terus berusaha.Jika mereka masih tidak faham, mereka akan mencari kaedah yang tepat untuk membuatkan anda gembira (setuju sangat hee). Sebagai contoh (membeli cincin berlian=satu minggu kebahagian)(tak pernah la sampai macam tu). Jika mereka telah menemui formula rahsia tersebut, mereka akan terus mengulanginya hingga menepati hasil yang dikehendaki.



Berbeza dengan:

-peguam yang akan sentiasa berdebat dengan anda
-graduan pengurusan yang akan mengawal perbelanjaan anda
-graduan seni yang akan mengubah penampilan anda
-graduan perubatan yang akan menjadikan anda seperti nurse di hospital

Sangat mudah untuk engineer menjadikan anda satu-satunya insan yang mereka sayangi dalam hidup mereka umpama anda salah satu daripada projek mereka dan mereka akan tersangkut pada anda selamanya. sooo suweetttt... :D

3-Seorang teman lelaki yang bergelar Engineer tidak akan mengkhianati kepercayaan anda
Buktinya:

-para peguam mungkin akan berbohong kepada anda
-seorang graduan pentadbiran mungkin akan menipu wang anda
-seorang graduan seni adalah seorang penggoda
-seorang doktor mungkin hanya melihat anda seperti seorang mayat

Teman lelaki bergelar engineer terlalu sibuk untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan jika ada, mereka akan terlalu bodoh untuk berbohong kepada anda.Oleh itu, seorang engineer ialah the most secure boyfriend yang anda pernah temui(wah wah wah),cukup kaya dan akan tetap mencuba untuk memahami dan menyenangkan anda, tiada masa untuk mempunyai hubungan istimewa lain dan terlalu bodoh untuk berbohong.(terpaksa setuju huahahua) mereka juga sangat cool berbanding orang lain. (tersangat setuju...tapi cool sangat lah pulak)



camner? okay tak? hehe. Jangan amek hati ye...nie semua gurau-gurau je di petang hari.. tapi kalau refer pada saya...dah tak dah "WHY KENA WAWEN" Tapi dah WAWEN dah pun... hee..Alhamdulillah.. kebetulan jee pun...


copy dari :






 Abg Engineer saya.. hehehe


suami yang saya cinta sampai syurga..


rindu ngan dia.. dok jauh2 pulak tu kita... berminggu tak jumpa pun macam bertahun lamanya...ceeewaah..



NOTE: Minta maaf ye bg sesiapa yang ada terasa dgn entry nie...tak bermaksud pape pun tau... saya cuma menjawab pada kenyataan "kena kawen engineer"... ada nmpk tulisan merah tu kan. ini bukan tulisan idea saya ye...hanya copy information yang agak2 saya...lelaki yg punya idea..biasa la tu kan... 






7 comment:

Anonymous said...

sori mengganggu, cuma kalo sapa2 bini doktor, businessman or others, maybe agak terasa dgn statement "gurauan" tu... it only because u can see the good side of engineer but not a bad side of engineer & didn't look the good side of other profesion...

comeliness_zaty said...

alolo..sabar ye yunk.sekejap je tu.cik abg keje jauh2 tuk cari rezeki anak bini.hehe

Nailah El- Aziz said...

anda isteri kepada doktor?businessman ? oo..minta maaf pada yang terasa. maklumat nie pun dari sumber org..bukan idea saya sendiri okaayyy... tak cakap pun 100% engineer tu bgs.. terpulang pada sesiapa yg fhm di kelilingi dgn kawan2 yg dalam bidang engineer... saaya cuma menjawab infomation saya dapat...anda nmpk TULISAN MERAH TU?? tu tanda saya respon antara betul ke tak ...sekian.

Nailah El- Aziz said...

hehehe.... iye la syg....hidup nie kena la sabar...x semua hidup kita senang je kan... :)

Anonymous said...

Untung awak.. xder jdoh nk wawen dgn engineer..

Nailah El- Aziz said...

awk....bg tahu nama ye...saya tak suke "ANONYMOUS" camnie.... maaf.. :)

x kire keje camner skali pun...hidup susah senang mesti kita akan rasa... x la engineer tu bgs 100%... harap boleh faham ye... tq.. jodoh rahsia Allah... pekerjaan bukan tanda hebatnya jodoh kita tu.. betul tak?? mg dipermudahkan segala urusan ye..

Crackerize eFy tweet said...

hye sis. .

Post a Comment