Happy Fasting :)

Assalamualaikum. 






Hye. . . cute kan doodle kepunyaan clumzy Haziq nie.. nie pun search kat uncle google. hehe.
Semoga puasa dan amal ibadah kita diterima Allah dan segala amalan yang kita lakukan dengan hati yang ikhlas. Perbanyakkan membaca al Quran dan berdoa. Lagi lagi doa orang yang berpuasa nie makbul tau.


Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika saat berbuka ada doa yang tidak ditolak." (sunan Ibnu Majah,bab Fis Siyam Da'watuhu.) 

see.. berdoa selalu taw.



Abu Zar r.a pernah berkata, bahawa beliau meminta Rasulullah s.a.w memberi pesanan yang berpanjangan, Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud, "Semaikanlah perasaan taqwa kepada Allah kerana ia adalah sumber amalan-amalan baik," Aku meminta supaya Baginda menambah lagi, " Tetapkanlah membaca Al Quran kerana ia adalah nur untuk kehidupan ini dan bekalan untuk akhirat."



Semaikan rasa taqwa kepada Allah. Moga syurga milik kita semua.. :)  


Note: rindu nak ngaji ngan suami lagi. Minggu nie nak balik nak tadarus sesama ngan suami. bessttnyee! hehe :)

Comments

Popular posts from this blog

Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab Dan Bersalam?

Pentingnya FOLIC ACID Sebelum Dan Semasa Hamil

Tidur Sunnah Rasulullah