7/6/11

Happy Engagement Ila & Haniff



Assalamualaikum wrbt. wbrt.

Apa khabar semua? Hope semua sihat walfiat, yang kadang-kadang cuacana tak menentu, kejap-kejap hujan, kejap-kejap panas terik sangat2 kan. Bersabarlah! Ermm..Lama tak habaq tentang diri ini. Ntah apa jadila kan. :D Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah, pada 2 Julai 2011 yang lalu, saya selamat bertunang bersama jejaka pilihan saya dan pilihan ummi, abah, angah,alang, uda, aiman. ;D Terima kasih semua, kerana merestui Along & Mohd Haniff Bin Ismail. wow, macam isytihar ape pulak kan. :)

Nak cite kat sini, saya amat bangga dengan Encik Tunang, sebab dia berani, dia gentleman, dia baik, dia semua la. hehe. Emm, pada jam 4.30 Alhamdulillah, masa tu lega sangat,rasa gementar terus hilang..hanya Tuhan sahaja yang tahu keadaan saya saat itu.. Cincin sudah disarungkan. Saya dapat dua cincin. .hee.. dua2 emak sarungkan. Bestnya. . . Tak tahu nak cita apa lagi, yang pasti saya dah jadi tunang orang, dan saya harap semua dapat mendoakan kami dipermudahkan urusan, dan kekal bahagia hingga ke syurga. Ameen.


Mari cerita melalui gambar. . ;D

gementar~

Alhamdulillah...











Mekaseh kat yana & luqman, pasangan serasi sudi hadir.

Macam princess dah nie. ^___^

Encik Tunang saya, Mohd Haniff. Murah dengan senyuman.

Macam2 gaya, tak faham nape. hehe

Sahabat2 yang hadir. cutelah korang.

Hantaran Untuk Encik Haniff. 9 dulang -7 dulang


Terima kasih ummSayang adek2 semua. Terima kasih. Bertuah dapat adek2 camnie. Hope kita lebih rapat.

^____^

InsyaAllah, kami ikat setahun. Doakan kami sentiasa dipermudahkan segala urusan. Ada rezeki next year kami diijabkabulkan. Tunggu kad dari kami k. :)

Debaran semakin terasa~

3 comment:

haniff said...

Bismilla-hir-rahmaa-nir-rahim.

Permulaan hatiku, Doa dariku, padaMu Ya Allah

Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam..
Yang menjadikan dan menciptakan makhluk seperti kita dimuka bumi ini..
Sesungguhnya pada Allah tempat kami mohon perlindungan dan pertolongan...

Ya Allah,Ya Rahman,Ya Tuhanku..
Yang Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani,
Yang Maha Mengetahui & Yang Maha Memahami,

Ya Allah,Ya Rahman,Ya Tuhanku..
Ampunkanlah dosa2ku,keluargaku, saudara-maraku, teman-sahabatku,
Serta seluruh kaum muslimin & muslimat didunia & diakhirat..

Ya Allah..
Seandainya daku lalai akan diriku ini,
Jadikanlah hadirnya dalam hidupku memberi peringatan padaku kepadaMu,
Seandainya daku sering merasai kesunyian diri,
Jadikanlah hadirnya penguat rinduku padaMu,Ya Rahman,
Seandainya daku lupa siapakah diriku ini,
Jadikanlah hadirnya sebagai mengingat cintaku padaMu,Ya Allah,Ya Tuhanku..

Ya Allah..
Berilah dia kesabaran yang tinggi untuk hidup bersamaku,
Berikanlah dia rahmat yang baik untuk hidup bersamaku,
Berikanlah dia rasa syukur dengan apa yang dpt ku kongsikan hidupku bersamanya,
Berikanlah rasa tenang dan damai padanya

dan Sesungguhnya, padaMu Ya Allah,
yang mengizinkan dan memperkenankan doa-doa kami...
Bantulah kami Ya Allah,
Engkaulah tempat kami mohon perlindungan & permintaan,
jadikan kami sebahagian dari mereka yang benar didunia & diakhirat..

Ya Allah, Tuhan yang Maha Mengetahui,
Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani,

Permudahkanlah urusan kami,
Peliharalah kami didunia & diakhirat dan
Selamatkanlah & Jauhkanlah kami dari azab api neraka..
Ameen…Ameen Ya Rabbal Alameen..^__^

Ikhlas, - M.H.I – 24 Nov 2010 : 1:22 am

p/s:-

Bait2 doa ini telahku ukirkan sekian lama utknya dan hanya sebahagian yg dptku kongsikan disini agar ianya saling memberi kebaikkan utk seterusnya..^___^

Selamat Maju Jaya Nurnailah..

Nailah El-Aziz said...

@haniff

Terimas kasih atas segala doa-doamu yang selalu dicurahkan utk saya. Moga Allah memperkenankan doa-doa kita. Dan ikatan kita akan berakhir ke sbuah perkahwinan sampai ke syurga.

Jaga diri baik-baik, moga kita sentiasa mendapat redhaNya. Sabar tau. ^___^

iDLaL said...

alolo..sweetnya...semoga dpermudahkan..ameen^___________________^

Post a Comment