:: Help Me Tensionnyer ::

Salam..

Sabtu ni dah puasa..pejam celik tetiba dah puasa..cepat betul masa berlalu..sebab terlalu bz, sampai xsedar masa berlalu dengan cepat,

lg 2 mggu dah nak final exam..tension,tension.tension…..ada sesape nak bg tips supaya x stress?? =) study pon xhabis lg..dah nak exam..silibes pon byk yang sangkut2 lg..aduyai..assigment pon bersepah2 lg..nota2 pon xkemas kini lg..aduyaiii..leh jd migrain ni ni..1/9 ni dah final..berserabut nye ..quran x tasmi’ lg..syafawi lagi la aduyaiiiii…tolongla ila…

selalunya..lg semggu nak exam kitorg dah sibuk wat study week..ni x,sibuk ngan menda lain lagi..x brapa nak study week la sem ni..ngan cuti H1N1 lg…ayoyo…


sahabat2..doakan ila dipermudahkan segala urusan ye.. =)

may god bless me..=(

Comments

  1. salam imtihan..
    jgn tension2..
    arrange masa elok2 tuk ulangkaji. insyaAllah sempat....

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum wbt

    wahh..terasa sgt serabut sekali. bak kata "orang"; we're not fail to plan but we're planning to fail. so, plan la "gerakerja" sekarang. ana baru baca buku Al-Hikam by Ibnu 'Atho'illah which he said, zahirnya syariat menyuruh kita berusaha sedang hakikat syariat melarang kita menyandarkan diri pada amal usaha itu supaya tetap bersandar pada kurnia rahmat Allah.

    InsyaAllah, semoga semuanya smooth and clear. Ana pun tgh struggle siapkan tesis degree. Doakan. Jzkk

    ReplyDelete
  3. salam ila..
    Tension betul ni..bertenanglah.
    Buatlah solat sunat taubat setiap hari, baca surah Yassin dan bila sampai dekat perkataan Mubin, berhenti sekejap dan doa dalam hati apa yg dihajati..ada 7 tempat Mubin.
    Perbanyakkan juga selawat dan bila nk jawab exam, bila terlupa.. selawat byk2 sehingga dpt ketenangan..insyaAllah apa yg dibaca akan diingati kembali.. InsyaAllah. Mudah-mudahan dipermudahkan dan diberi ketenangan oleh Allah kepada Ila.. Selamat menempuhi peperiksaan dan selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  4. syukran jiddan awi pd N.A.Y, ibn yazid, ummi sha...sbb bg nasihat..dan dorongan kat ila. ila dah buntu sgt..ikut emosi.

    doa dr sahabat2 penting sgt..ila akan doakan untk smue sahabat2 ila.semoga kita sentiasa mendapat keredhaanNYA.

    selamat berpuasa. jgn lupa tarawih.=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Dengan Siapa Saya Wajib Berhijab Dan Bersalam?

Pentingnya FOLIC ACID Sebelum Dan Semasa Hamil

Tidur Sunnah Rasulullah